mms logo

5 اصل مهم برای سخنرانی متقاعد کننده

سخنرانی متقاعد کننده

سخنرانی متقاعد کننده یکی از مهمترین اصولی است که تمامی سخنرانان در کنار فن و اصول سخنرانی باید به آن تسلط باشند (اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، می‌توانید مقاله اصول فن بیان و سخنوری را مطالعه کنید). در واقع، کسانی که سخنرانی می‌کنند باید مطالب خود را به گونه‌ای انتقال دهند که مخاطب آمادگی پذیرش آنها را داشته باشد.

اصول سنخرانی متقاعد کننده

به این موضوع توجه داشته باشید منظور از سخنرانی متقاعد کننده این نیست که شما از هر روشی استفاده کنید تا مخاطب را وادار سازید صحبت‌های شما را بپذیرد، بلکه منظور سخنرانی است که مخاطب را به فکر فرو ببرد و باعث شود به حرف‌های شما بیاندیشد. اثرات این سخنرانی بیشتر از سخنرانی‌هایی است که تنها می‌خواهند مطالبی را انتقال دهند.

احترام به ارزش‌های مخاطب

یکی از مهمترین اصولی که تمامی سخنرانان در روند سخنرانی متقاعد کننده باید به آن توجه داشته باشند توجه به ارزش‌های مخاطب است. هیچ‌چیز مانند احترام و توجه نمی‌تواند باعث شود مخاطب به حرفهای سخنرانش توجه کند. به طور مثال، تصور کنید شما می‌خواهید رویکرد جدیدی را در بازاریابی و فروش مطرح کنید که رویکردهای قبلی را نقض می‌کند. شما می‌دانید هنوز بسیاری از بازاریابان موفق از روش‌های قدیمی در روند فروش استفاده می‌کنند و با آن روش راحت هستند.

اگر شما سخنرانی خود را به گونه‌ای شروع کنید که به ارزش‌ها و باورهای آنها حمله کند، بی‌شک سخنرانی شما مورد توجه قرار نمی‌گیرد. اما اگر سخنرانی را به این طرف پیش ببرید که رویکرد جدید را در کنار رویکردهای قدیمی مطرح کنید، می‌توانید توجه مخاطبان را به خوبی جلب نمایید.

اطلاعات بالا

تصور کنید شما به یک سخنرانی رفته‌اید که سخنران می‌خواهد در مورد اصول روانشناسی نوین و تاثیرات آن بر سلامت روح و جسم صحبت کند. این اصول برای شما بسیار مهم هستند و می‌خواهید رویکرد خود را تغییر بدهید. زمانی که به این سخنرانی می‌روید متوجه می‌شوید سخنران تسلط کافی بر مطالب ندارد و آنها را با حدس و گمان بیان می‌کند. بی‌شک، شما نمی‌توانید حس خوبی به آن سخنرانی داشته باشید و هرگز مطالبی را که در آن سخنرانی مطرح می‌شوند مورد نظر قرار نمی‌دهید.

در اینجا چه اتفاقی افتاده است؟! عدم اطلاعات بالا و تسلط کافی سخنران بر مطالب باعث شده است که سخنرانی اثرات خود را از دست بدهد. در نتیجه، همانطور که شما متوجه شده‌اید یکی از اصول سخنرانی متقاعد کننده اطلاعات بالا و تسلط کامل بر مطالب است.

تایید اجتماعی

یکی دیگر از مواردی که در سخنرانی متقاعد کننده باید به آن توجه داشته باشید تایید اجتماعی است. شما هرگز نباید از اصولی که مردم آن را قبول دارند یکباره دور شوید، در این صورت مخاطبان زیادی را از دست می‌دهید. اگر می‌خواهید سخنرانی را مطرح کنید که در حال حاضر برخلاف عرفی است که اکثر افراد به آن پایبند هستند، باید به روشی محتاط‌گونه پیش روید.

شما باید همواره به مخاطبان این حس را القا کنید که سخنرانی شما نمی‌خواهد اصول اجتماعی را زیر پا بگذارد و تنها به دنبال روشی است که رویکردهای جدیدی را به مخاطبان نشان دهد. تایید اجتماعی بحث بسیار پیچیده و گسترده‌ای است که بسیاری از سخنرانان بزرگ دنیا به آن پایبند هستند و از اصول مهم سخنرانی متقاعد کننده به شمار می‌رود.

روش سخنرانی متقاعد کننده

اکنون، در این مرحله شما می‌دانید که در طول یک سخنرانی متقاعدد کننده به چه مواردی باید پایبند باشید و چه اصولی را باید مد نظر قرار دهید.

روش سخنرانی متقاعد کننده

بهتر است در اینجا در مورد این موضوع صحبت کنیم که چگونه یک سخنرانی را پیش ببرید تا بتوانید در پایان مخاطب خود را قانع کنید تا حرف‌های شما را بپذیرد.

سخنرانی با قدرت

همانطور که در بسیاری از مقالات به این موضوع اشاره کردیم و به روش های تاثیر گذار در ارائه مطلب پرداختیم، اگر می‌خواهید سخنرانی شما به خوبی پیش برود باید با قدرت بسیار زیادی شروع شود. در واقع، شما باید انرژی و هیجان را در مخاطبان خود به وجود بیاورید و آنها را ترغیب کنید تا سخنرانی شما را دنبال کنند. با این روش می‌توانید امیدوار باشید که یک سخنرانی موفق داشته باشید.

ایجاد حس کنجکاوی

زمانی که می‌خواهید مخاطب خود را قانع کنید که مطالب جدید شما را بپذیرد باید حس کنجکاوی را در او ایجاد کنید. یکی از بدترین کارهایی که بسیاری از سخنرانان آماتور انجام می‌دهند زیرپاگذاشتن تمامی ارزش‌هایی است که مخاطب‌شان قبول دارد. اما یک سخنران حرفه‌ای تلاش می‌کند تا به مخاطب کمک کند در مورد مطالبش کنجکاو شود و در پایان خودش بپذیرد که آن مطالب مفید هستند و باید آنها را به عنوان یک اصل پذیرا باشد. هیچ‌چیز مانند حس کنجکاوی باعث نمی‌شود تا مخاطب صحبت‌های سخنران را دنبال کند و این امر می‌تواند سخنرانی را به سمت یک سخنرانی متقاعد کننده پیش ببرد.

زمان دادن به مخاطب برای فکر کردن

بهتر است بدانید پذیرش با اجبار امکان‌پذیر نیست. شما باید به مخاطب خود فرصت دهید تا مطالبی را که شما به او ارائه داده‌اید تحلیل کند و در مورد آنها بیاندیشد. اگر می‌خواهید یک سخنرانی متقاعد کننده داشته باشید باید صبور باشید و فرصت تفکر را از مخاطب خود نگیرید. در طول سخنرانی چندین بار این فرصت را برای مخاطبان خود ایجاد کنید.

پرسش‌وپاسخ

در پایان، اگر شرایط سخنرانی به گونه‌ای است که می‌توانید جلسه پرسش و پاسخ داشته باشید، هرگز آن را از دست ندهید. این کار می‌توانند به سخنران کمک کند یک سخنرانی متقاعد کننده و موفق داشته باشد.

پرسش‌وپاسخ در سخنرانی

اما همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم سخنران باید دانش بالایی داشته باشد تا بتواند به سوالات احتمالی مخاطبان در آن حیطه پاسخ دهد.

اگر امکان پرسش و پاسخ نبود چه کار کنیم؟

بسیاری از کسانی که به دنبال یادگیری و ارائه سخنرانی متقاعد کننده هستند به این موضوع اشاره می‌کنند در اکثر سخنرانی‌ها امکان برگزاری پرسش‌وپاسخ وجود ندارد و همین امر باعث می‌شود آنها مزیت قابل توجهی را از دست بدهند. نگران نباشید! شما می‌توانید کار دیگری را مد نظر قرار دهید. به طور مثال، در طول سخنرانی از برخی از مخاطبان بخواهید روی صحنه بیایند و نظرشان را بیان کنند و یا فعالیتی را در نظر بگیرید که تمامی مخاطبان را درگیر کند. این موضوع می‌تواند اثربخشی جلسه پرسش‌وپاسخ را داشته باشد.

ویژگی‌های سخنران قانع‌کننده

اگر می‌خواهید یک سخنرانی قانع کننده داشته باشید، خودتان باید به یک سخنران قانع‌کننده تبدیل شوید. ویژگی‌هایی که انتظار می‌رود داشته باشید بدین شرح است:

  • سخنران قانع‌کننده باید اعتمادبه‌نفس بالایی داشته باشد.
  • سخنران قانع‌کننده باید بر مطالبی که ارائه می‌دهد به طور کامل مسلط باشد.
  • سخنران قانع‌کننده باید فن بیان خوبی داشته باشد.
  • سخنران قانع‌کننده باید شناخت کاملی به مخاطبان خود داشته باشد و روحیات آنها را بشناسد.
  • سخنران قانع‌کننده باید از زبان بدن خود به خوبی استفاده کند.
  • سخنران قانع‌کننده باید نظم منطقی در ارائه مطالب را رعایت کند و آنها را به صورت ناهماهنگ به مخاطب اعلام نکند.
  • سخنران قانع‌کننده باید از قبل هدف کلی و مسیر راه را به خوبی بشناسد.
  • سخنران قانع‌کننده باید در زمان سخنرانی از لباس و پوشش مناسب استفاده کند.

سخن پایانی

تا بدینجا تلاش کردیم شما را با اصول و قوانین سخنرانی قانع کننده آشنا کنیم. همانطور که متوجه شده‌اید سخنرانی قانع کننده سبب می‌شود تا مخاطب راحت‌تر مطالبی را که سخنران ارائه می‌دهد بپذیرد. در این مسیر سخنران باید به عقاید مخاطبانش احترام بگذارد و هرگز نباید مواردی را که مورد تایید اجتماعی هستند به یکباره زیر سوال ببرد. همچنین، توجه به اصول و مهارت‌های سخنرانی باعث می‌شود تا سخنران موفق‌تر عمل کند.

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا فرم زیر را تکمیل کنید. کارشناسان استودیو ایده‌پردازان، کمتر از ۲۴ساعت با شما تماس خواهند گرفت.