mms logo

10 نکته درمورد ویرایش عکس و حرفه‌ای‌تر شدن آن‌

10 نکته درمورد ویرایش عکس برای حرفه‌ای‌تر شدن آن‌ها

یک نویسنده پس از نوشتن متنی، بارها و بارها آن را بازنویسی‌ می‌کند. آیا می‌دانید دلیل این کار چیست؟ به این دلیل که در هربار ویراستاری می‌توان به نوشته‌ای خواناتر و دلنشین‌تر رسید. در مورد عکاس‌ها هم داستان از این قرار است. عکاسان حرفه‌ای فقط عکس نمی‌گیرند. بلکه پس از آن با استفاده از تجهیزات و نرم‌افزارهای ویرایش عکس سعی می‌کنند تا عکس‌ها حرفه‌ای تر به نظر برسند.

اگر شما یک عاشق عکاسی هستید که می‌خواهید تصاویر زیباتری تهیه کنید و یا یک عکاس که به دنبال ابزارهای خلاقانه‌ی دیگری می‌گردد، در ادامه برای شروع کار ۱۰ نکته درمورد ویرایش عکس برای حرفه‌ای‌تر شدن آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

بهترین نکات ویرایش عکس برای مبتدیان عکاسی

نکته‌ی اول: تجربه کنید و به عکاسی به چشم یک تفریح نگاه کنید.

گمان نکنید که باید در همان ابتدا عکس‌هایی حرفه‌ای بگیرید. سعی کنید با تجهیزات خود آشنا شوید و در نرم افزار ویرایش عکس خود در حال کشف و جستجو باشید. همواره یاد بگیرید، نگران نباشید و از ویرایش لذت ببرید. همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید که عکس‌های حرفه‌ای به وجود می آیند و لزومی ندارد که با اولین عکسی که می‌گیریم، محتوایی با کیفیت بالا تولید کنیم.

توصیه می‌شود برای شروع، به تقلید از سبک یکی از عکاسان مورد علاقه خود توجه کنید. شاید به عکاسی علاقه‌مندید که ویرایش عکس‌هایش به سمت ادیت‌هایی واقع‌گرایانه یا رئال می‌رود و یا فردی که ترجیح می‌دهد تصاویرش سبکی سورئال داشته باشد. به هر صورت، شناخت سلیقه و بازآفرینی سبک‌های موجود در عکاسی کمک فرآوانی در پیدا کردن سبک خودتان می‌کند و حتی ممکن است نتایج بی نظیری نیز به همراه داشته باشید.

نکته‌ی دوم: مبانی نوردهی یا اکسپوژر در عکاسی

تابیده شدن نور بر روی فیلم و یا سنسور دوربین برای گرفته شدن عکس را اکسپوژر می‌نامند. میزان تابیدن نور به دوربین، بستگی به سه شاخصه‌ی مهم ۱- دیافراگم ۲- سرعت شاتر و ۳- ایزو دارد.

۱- دیافراگم یا Aperture: حفره‌ای در لنز دوربین است که به آن اجازه می‌دهد تا نور را از بین ببرد. دیافراگم‌های کوچک عمق زیادی از میدان ایجاد می کنند و بالعکس. دیافراگم را با f نشان می‌دهند. (f/4, f/6.5) با هر درجه‌ای که دیافراگم را کم کنیم، لنز بازتر شده و نور بیشتری به دوربین وارد می‌شود و همینطور هرچقدر دیافراگم را بسته‌تر کنیم، نور ورودی به دوربین کمتر شده و عدد دیافراگم نیز بیشتر می‌شود.

۲- سرعت شاتر یا Shutter speed: سرعتی که شاتر باز می‌شود تا روشن شود را گویند. هرچه سرعت کندتر باشد، شاتر نور بیشتری به خود می‌گیرد.

۳- ایزو یا ISO: به حساسیت نور به دوربین ایزو می‌گویند. هرچه ISO پایین‌تر باشد، تصویر تیره‌تر است و برعکس.

با در هم آمیختن این مؤلفه‌ها، عکس‌هایی با فاصله کانونی‌های متفاوت، وضوح، اشباع رنگ، عمق میدان و غیره خواهید گرفت. این کار به طور مستقیم بر کیفیت عکس‌هایی که قصد ویرایش دارید، تأثیر می‌گذارد، بنابراین برای عکاسی باید با هر یک از آن‌ها آشنا شوید.

نکته‌ی سوم: استفاده از نور کم در عکاسی

عکاسی در نور کم می‌تواند دشوار باشد، اما از آنجا که بسیاری از لحظه‌های مهم از جمله مهمانی‌های خانوادگی و یا رویدادهای جمعی در اواخر عصر اتفاق می افتد، یادگیری عکاسی در این شرایط بسیار اهمیت دارد. سه نکته مهم در عکاسی در نور کم عبارتند از:

  • از نور دیافراگم عمیقی استفاده کنید تا نور بیشتری داشته باشید.
  • ISO را برای تصویر روشن‌تر افزایش دهید.
  • سرعت شاتر را کم کنید تا تاری حرکت محدود شود. تصویر حاصل ممکن است کمی بلور باشد، اما می‌تواند در ویرایش عکس کمرنگ شود. به عنوان مثال اگر از Photoshop استفاده می‌کنید، می‌توانید یک ابزار “کاهش نویز” یا “Reduce Noise” را در قسمت فیلتر پیدا کنید.
  • از فلش دوربین تا حد امکان استفاده نکنید. اگر می‌خواهید به صورت آزمایشی با  off-camera flash چند عکس بگیرید و نتیجه را بسنجید. اما در حالت کلی این کار پیشنهاد نمی‌شود زیرا اغلب عکس‌ها در این موقعیت با همان نور کم طبیعی گرفته می‌شوند.

نکته‌ی چهارم: وضوح پایین عکس‌ها

برای یافتن بهترین وضوح عکس، به نوع پروژه‌ای که دارید دقت کنید. برای پروژه های چاپی مانند کتاب عکس، هرچه رزولوشن بالاتر باشد، تصویر بهتر به نظر می‌رسد. حتی اگر مطمئن نیستید که این عکس نیاز به وضوحی بیشتری دارد یا نه، باز هم رزولوشن بالا را انتخاب کنید. زیرا در هر شرایطی و مطابق نیاز می‌توان آن را در مقیاسی مشخص پایین آورد.

نکته‌ی پنجم: تغییر سایز در عکس‌ها

با استفاده از نرم افزارهای این روزهای دنیای عکاسی، تغییر اندازه عکس آسانتر از همیشه شده است. در Photoshop، گزینه Image Size در زیر برگه Image قرار دارد و به شما این امکان را می‌دهد ابعاد پیکسل تصویر، اندازه و وضوح تصویر را تنظیم کنید. بسته به نوع عکس هر زمان که لازم است فریم و سایز آن را تغییر دهید. این کار می‌توان مفهوم متفاوتی به عکس شما بدهد.

نکته‌ی ششم: Focus یا فاصله کانونی

از خاموش کردن فوکوس Focus خودکار دوربین و فرصتی برای استفاده از فوکوس دستی نترسید. دوربین‌های مدرن دارای فوکوس اتوماتیک فوق العاده پیشرفته هستند. و گهگاه، بدون هیچ دستوری از طرف شما، دوربین را برای موضوعی که می خواهید روی آن متمرکز شوید تنظیم می‌کنند. استفاده از فوکوس دستی به شما آزادی عمل بیشتری می‌دهد تا بتوانید شات مورد نظر خود را بگیرید. به خاطر داشته باشید در این مورد از فوکوس خودکار تک هم می‌توانید استفاده کنید. این کار به دوربین شما دستور می‌دهد که شما روی یک موضوع واحد تمرکز خواهید کرد و نیازی نیست هر چیزی که در اطراف قاب عکس وجود دارد را ثبت کنید.

نکته‌ی هفتم: کاهش تاری عکس

بهترین راه برای کاهش تاری ثابت نگه داشتن دوربین است. مثلا استفاده از یک سه پایه برای این کار می‌تواند کمک زیادی به شما کند. البته برخی اوقات سه پایه نیز کارساز نخواهد بود. در این جا نیاز به خلاقیت دارید. می‌تواند با تکیه دادن دوربین به دیوار یا نگه داشتن دوربین بر روی هر دو دست که در بالای یک میز قرار گرفته است، خود را به سه پایه تبدیل کنید.

نکته دیگری که نیز باید به آن اشاره کرد، افزایش سرعت شاتر است. به این دلیل که هرچقدر سرعت شاتر بیشتر باشد، حرکات کمتری را متوجه می‌شود. سرعت شاتر خود را افزایش دهید. برای مثال اگر لنز ۱۰۰ میلی متری ورزشی دارید، شاتر باید در ۱/۱۰۰ ثانیه شلیک کند. اگر این لنز ۲۰۰ میلی متر است، شاتر باید در ۱/۰ ثانیه ثانیه عکس را بگیرد. همچنین برای ویرایش عکس در Photoshop در زیر تب Filter گزینه Shake Reduction وجود دارد. اگر می خواهید تاری عکس را کاهش دهید، گزینه Motion Blur را انتخاب کنید.

نکته‌ی هشتم: عکاسی Landscape

عکاسی از مناظر و چشم‌اندازها یک تمرین عالی برای یادگیری تکنیک‌های ویرایش حرفه‌ای عکس است. مناظر دید وسیعی به عکاس می‌دهند. مخصوصا اگر در ابتدای کار باشند، فرصت کشف بسیاری از قاب‌ها را در چنین مکان‌هایی خواهند داشت.

هنگام عکاسی، سعی کنید که عدسی را متقارن سازی کنید. این کار انعکاس و تابش خیره کننده را کاهش می‌دهد. همچنین اگر می‌خواهید پیش زمینه‌ی عکس خود را حفظ کنید تا حس عمق تصویر به بیننده منتقل شود، کافی است یک دیافراگم کوچک را با سرعت شاتر آهسته تنظیم کنید و دوربین را ثابت نگه دارید. پس از این کار می‌توانید در هنگام ویرایش عکس جزئیاتی را که می‌خواهید Sharp کنید. هر ویرایشی چه بالا بردن وضوح عکس و چه حذف نویزهای موجود بستگی به خود شما دارد. در واقع دستور مشخص در کار نیست و بنا به سلیقه خود می‌توانید تصویر را به هر شکلی که می‌خواهید ادیت کنید.

نکته‌ی نهم: قاب بندی سوژه

فریم و قاب‌بندی به شما امکان فضاسازی برای سوژه در عکس را می‌دهد. به همین دلیل می‌توانید با چرخش دوربین و یا بهم زدن برخی قواعد به تجربه‌ی متفاوتی در عکاسی برسید. به این دلیل که در ابتدای راه هستید، نباید از آزمون و خطا و گرفتن عکس‌هایی با قاب بندی‌های متفاوت بترسید. این نکته را توجه کنید که تاثیرگذارترین کادربندی از خود سوژه نشئت می‌گیرد. سوژه‌ی عکاسی شما، قاب و آنچه برای عکس نهایی می‌خواهید را به شما می‌دهد. کافی است به آن بیشتر توجه کنید.

نکته‌ی دهم: تاثیر رنگ‌ها

همانطور که در رابطه با عکاسی منظره صحبت کردیم، رنگ در نهایت یک انتخاب هنری است و به سلیقه‌ی شما مربوط است. بنابراین اگر به دنبال پاسخی در رابطه با رنگ بندی صحیح تصاویر هستید، فکر نکنید که یک جواب اشتباه یا درست در این مورد وجود دارد. جواب درست همان پاسخی است که شما از نظر زیبایی شناختی می‌دانید.

اگر به دنبال افزایش رنگ‌ها به سطح سورئالیسم هستید، پس اشباع یا saturation عکس را بالا بیاورید. اگر می‌خواهید رنگی خاص ایجاد کنید، استفاده از کنتراست فراموش نکنید. و اگر سعی در برانگیختن یک احساس خاص در بیننده دارید، می‌توانید با گزینه‌های موجود گرمای رنگ تصویر را بیشتر کنید. در ویرایش عکس‌ها و فتوشاپ هرچقدر بیشتر با رنگ‌ها بازی کنید، به نتیجه‌ی دلخواه‎تری می‌رسید.

نکته‌ی پایانی

این نکات و ترفندهای مربوط به ویرایش عکس، شما را در مسیری به سمت گرفتن عکس‌های حرفه ای‌تر قرار می‌دهد. عکاسی رکن مهم استودیوهای چندرسانه‌ای و تولید محتوای تصویری است. برای حضور و فعالیت در این حوزه باید با همواره در حال یادگیری جدیدترین متدها باشید و از کسب تجربه در زمینه‌های مختلف آن نترسید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا فرم زیر را تکمیل کنید. کارشناسان استودیو ایده‌پردازان، کمتر از ۲۴ساعت با شما تماس خواهند گرفت.